Workshops Transformatieplek

Er is veel vraag naar het Systemisch Werk en in de betreffende workshop organiseer ik regelmatig een dag familie opstellingen.

In de Mannenworkshops geef ik jou graag door wat de ontwikkeling van mannelijkheid mij heeft gebracht. Daarin is het thema intimiteit en seksualiteit van essentieel belang. Voorbij de schaamte: Seksualiteit in het Licht (basis en vervolg). Gedurende deze mannenworkshops gaan we de weg naar binnen vinden om oude overtuigingen los te laten en ruimte te maken om met hernieuwde kracht en levensenergie. 

Daarnaast geef ik samen met mijn samenwerkingspartner(s) de Relatie Workshop Systemisch Werk voor koppels (en individuen). Hierbij zullen deze onbewuste dynamieken zichtbaar worden waardoor we helderheid krijgen over onze innerlijke processen. Wanneer we deze dynamieken bewust zijn, kunnen het mannelijke en vrouwelijke aspect in onszelf versmelten en is er verbinding naar onze (liefdes)partner. 

De verbinding in intimiteit en seksualiteit in jezelf geeft z’n weerslag in hoe je jouw liefdesrelatie en seksualiteit ervaart. In de Relatie Retreat ga je met je partner (of gelegenheidspartner) verder op pad om bewust te worden van jouw blokkades. Durf je te komen met je diepste verlangens en behoeftes? Dat vraagt om jezelf bloot te geven (ook letterlijk). Spannend en zo de moeite waard. Deze workshop met hetzelfde thema is ook beschikbaar voor vrijgezellen en gelegenheidstellen onder de titel Single Retreat

Animatie: Hoe leef je een leven vanuit jezelf?

‘Wie ben ik nu eigenlijk?’ Onze eerste identificatie met deze vraag is de binding aan wat we van onze ouders meekrijgen. Daarin komen we ergens tegen: Ben ik wel goed genoeg? En dan gaan we op pad om te leven (of te bewijzen) dat we wel goed genoeg zijn. Totdat we daarin vastlopen of zelfs opgebrand raken. Heb je dan de mogelijkheid om deze existentiële crisis aan te grijpen om meer bewust en echt wakker te worden? Om je los te maken van de binding en van de (intergenerationele) last van jouw (voor)ouders. Wil je uiteindelijk antwoord op de vraag: Hoe leef ik mijn leven vanuit mijzelf?

In dit filmpje kun je zien wat onze workshops voor impact (kunnen) hebben door een krachtige combinatie van Lichaamswerk, Systemisch Werk en Grounded Sexuality.

TESTIMONIALS

WAT ANDEREN ZEGGEN OVER DE WORKSHOPS

Mannenworkshop Seksualiteit in het Licht:

Een waar Kundalini-feestje! Het deed me goed en nog steeds merk ik de impact ervan. Ik voel me vrijer, ook in de seks. Het stroomt meer. De ademhalingsoefeningen helpen me om m’n lijf nog meer te voelen. De gesprekken daarna met mijn vrouw (en het opnieuw uitkomen voor mijn eigen verlangen) hebben mij en haar ook weer verder gebracht. Fijn.

Ook van jou als ambachtsman heb ik tijdens de workshop weer vol bewondering genoten.

 

 

 

Florian

Relatieworkshop Ik, Jij en Wij

Ik ben heel dankbaar dat ik samen met mijn man deze tweedaagse heb meegemaakt. William, jij bent voor mij een rustpunt en werkt zo met het hart. En Nicole, ik zat met mijn moeder thema en ik kon meteen op jou vertrouwen. Hoe jullie actief begeleiden naar positieve energie ook met lichaamswerk, heel fijn. Ik voelde me meteen gesteund door jullie synergie met elkaar. Dat gaf rust.

Wat ik ervaar is dat jullie naast elkaar gelijktijdig begeleiden, op een spontane speelse manier. Daardoor krijg je meer kind energie en onverwachte interventies want je weet niet wie wat gaat zeggen. En dat is voor mij zo goed -controle- doorbrekend. En wanneer jullie tegelijk hetzelfde zeggen werkt het ook heel erg krachtig. Prachtige locatie en lekker gegeten!

 

Noor

Mannenworkshop Seksualiteit in het Licht:

Op zeer open, veilige manier werd ik meegezogen in mijn eigen thema’s, de pijn die daarbij opkomt en de liefde die dit bij mij opriep. Met een bijzondere groep mannen hebben we elkaar gesteund, geprikkeld om bij onszelf te blijven in het uitzoeken van onze thema’s.

Mooie indringende ervaringen, die mij weer verder helpen in mijn ontwikkeling als mens en als man.

 

Mark

Mannenworkshop Seksualiteit in het Licht:

William, je begeleiding was prima voor mij, je hebt zelf veel meegemaakt in je leven, je zet dat in en loopt zichtbaar nog steeds je pad. Dat gaf mij een goede bedding en uitnodiging om zelf te komen en zichtbaar (en hoorbaar) te mogen zijn.

Lekker dat er relatief veel lichaamswerk in het programma zat, het was een afwisselende en inspirerende reis. Concreet voel ik me energieker en blijer, meer bij mezelf. Dat is toch het gevolg van meer voelen en laten stromen van seksuele energie. En ook al doet het soms zeer, ik pel verder aan mijn innerlijke ui. Ik voel me gesteund door jullie mannen!

 

Erwin

Relatie Workshop Systemisch Werken

Jullie hebben een prettige, warme, liefdevolle uitstraling en dat maakte dat de sfeer al heel snel veilig voelde. Ik vond jullie heel goed op elkaar ingespeeld, en heel respectvol omgaan met de aanpak van de ander. Het vloeide ook in elkaar samen. Ik vond het een meerwaarde dat jullie er met z’n tweeën stonden. Ik kreeg hierdoor het gevoel dat het thema van de deelnemer van alle kanten belicht werd. Heel mooi ook hoe jullie de partner er steeds bijhaalden.

Deze Relatieworkshop was met deze thema’s niet alleen indrukwekkend, maar ook leerzaam. Ik had eerlijk gezegd geen goed beeld van het werken met de mannelijke en vrouwelijke energie en de workshop leerde mij het belang hiervan. En daarin het verschil tussen weten en voelen want het kwam nu ‘big time’ binnen.

 

Derya

Workshop Seksualiteit in het Licht

Een onderwerp als seksualiteit bespreken en beleven in een mannengroep. Ik was het niet gewend. Sowieso, de vraag: ben ik wel een echte kerel. Kan ik me wel meten met de rest? Meteen vanaf de start weet William de veiligheid te creëren om alles te kunnen benoemen. Het gaat niet om seks, maar om seksuele energie; en dat je deze energiebij je kunt houden. Door eerst goed voor jezelf te zorgen, ben je in staat om echt iets voor de ander te betekenen. Ik heb mijn grenzen opgezocht en verlegd. Omringd en gesteund door andere mannen. En ben daardoor meer tot mezelf gekomen, een sterke bron van levensenergie. Met al mijn kwetsbaarheid en mijn kracht. Ik ben een dankbare man!

 

 

Marco

Workshop Seksualiteit in het Licht

Met een mooie groep mannen mijn seksualiteit in het licht zetten:
William biedt een professionele context, waarin je veilig en open op avontuur kan gaan met ruimte voor kwetsbaarheid en respect voor grenzen. Om dit met mannen te doen heeft veel meerwaarde, omdat juist mannen zich in elkaar herkennen, elkaar steunen en scherp zijn zonder te veroordelen. Het vele fysieke lijfwerk en het gebruik van opstellingen om verstrikkingen te ontknopen is zeer krachtig. Mijn lijf liegt niet, terwijl mijn hoofd vaak juist censureert. Ik heb ontdekt hoe het verlangen naar een aanwezige vader mijn verlangen in mijn seksualiteit vertroebelt. En hoe ik mijn grenzen kan bewaken in het spannende gebied van fysieke en emotionele intimiteit. Contact op de grens heeft voor mij nu een fysieke betekenis gekregen die ik ervaar in het vrijen met mijn geliefden. Wat een aanrader! Op naar deel 2.

 

 

Rob