Workshop: Plek ‘Waarom ben ik mijn broertje niet?’

Deze Workshop ‘Waarom ben ik mijn broertje niet?’ gaat over Plek

Al jaren krijg ik de vraag om dit thema breder te delen en nu geef ik deze tweedaagse Workshop Plek ‘Waarom ben ik mijn broertje niet?’. De naam is gebaseerd op het gelijknamige boek van Karl König. Zijn principes van de rangorde in de kinderrij neem ik mee in het Systemisch Werk, met de toevoeging van het werken op de laag van de Ziel.

Ken je het gevoel dat je vol in je kracht staat met jouw eigenheid en dat je stevig je plek inneemt? Of word je geleefd en kom je regelmatig dezelfde patronen tegen in zowel je persoonlijke als professionele leven? Heb je de behoefte om (meer) jezelf te zijn en je thuis te voelen op jouw plek?

De oorzaak hiervan is vaak een systemische verstrikking voortkomend uit jouw plek als kind in jouw ouderlijk gezin. Bewustwording hiervan geeft inzicht in fundamentele persoonlijkheidspatronen en toegang tot transformatie. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om de impact van de 1ste, 2de of 3de kindplek, maar ook de invloed van een miskraam of abortus.

Wat kun je verwachten tijdens de Workshop Plek?

In persoonlijke of professionele relaties kunnen we onszelf kwijtraken. Ten grondslag aan deze dynamiek ligt een onbewuste loyaliteit aan hoe we van onze plek gaan in ons systeem van herkomst. Hierin sluiten we delen van onszelf in en sluiten we ook een andere kant van onszelf uit.

Ben je de oudste en kun je je verliezen in je té verantwoordelijk voelen waardoor je niet jouw eigen verlangen voelt? Ben je de tweede en kun je je goed afzetten waardoor je vaak in strijd beland? Ben je de derde en ben je vaak zo gericht op de verbinding bij anderen, dat je de verbinding met jezelf kwijtraakt? En klopt dit bovenstaande niet voor jou, speelt er dan een verstoring door mogelijk een miskraam (of abortus) of een doodgeboren broertje of zusje?

De systemische wet
In mijn ervaring is het heel helend om te spreken over een Zielekind in het geval van miskraam of abortus. De impact hiervan wordt vaak onderschat. De systemische wet is dat iedereen een plek verdient (ook de Zielekinderen). Ook wordt de impact van de (niet genomen) rouw van een doodgeboren kindje vaak onderschat.

Als begeleider leer je werken op deze laag van de Ziel. Welke vragen stel je aan clienten wanneer het deze thema’s betreft? Hoe werk je hierin 1 op 1 of hoe begeleid je zo’n familie opstelling? Op welke wijze kun je gebruik maken van de muzen en rituelen?

Ik werk volgens het Systemisch Werk, innerlijk kind-werk, rituelen, lichaamswerk en andere ervaringsgerichte werkwijzen.

workshop systemisch werk

Voor wie is deze Workshop: Plek ‘Waarom ben ik mijn broertje niet?’

Deelname is geschikt voor iedereen die een diepe behoefte heeft om de onderliggende dynamiek in de kinderrij van het eigen gezinssysteem te ervaren, zowel persoonlijk als professioneel.

  • Als individu volg je deze workshop omdat je nieuwsgierig bent naar hoe jouw eigen innerlijke dynamiek is, hoe dit te helen en te transformeren.
  • Als je ouder bent, geeft het veel inzicht en handreiking naar de plek(ken) van jouw kind(eren).
  • Als begeleider, coach of therapeut ben je van harte welkom bij deze workshop om eerst jezelf in dit thema te ontmoeten. Dan ontstaat een stevige basis in jezelf om te werken met cliënten die (systemische) begeleiding nodig hebben rondom dit thema.

 

Over William

Mijn naam is William Wilson, geboren op 4 april 1967. Vanaf 2008 was ik 12,5 jaar werkzaam als trainer en therapeutisch coach voor Phoenix Opleidingen te Utrecht. Nu vanuit mijn eigen praktijk Transformatieplek.

Vanaf ongeveer dertig jarige leeftijd heb ik het mannelijke aspect in mijzelf diepgaand onderzocht en geïntegreerd. Mannenwerk, Systemisch Werk, Lichaamswerk maken me tot de man die ik nu ben. Vanuit de Tantra en Sexual Grounding werk ik graag middels mannelijke en vrouwelijke dynamieken als bron van levensenergie.

Mijn stijl als begeleider kenmerkt zich als open en direct, warm en betrokken, met diepgang, lichtheid en humor.

Workshop Plek ‘Waarom ben ik mijn broertje niet?’

Data (tijden)

Kosten

Deelname Tweedaagse Workshop: € 448,- pp (incl BTW en lunch)

Begeleiding

William Wilson

Locatie

Buitenplaats De Hoorneboeg, Hoorneboeg 5, Hilversum www.dehoorneboeg.nl

Schrijf je in

Helaas, er staan momenteel geen evenementen gepland.