Zomerweek: SoulRetreat @ Sadhaka (Fr.) 

Relatie SoulRetreat voor singles en koppels (28 juli – 3 augustus 2024)

De Relatie SoulRetreat is voor koppels en singles die een groei willen realiseren in het thema relateren. Of je nu in een relatie zit of je bent single, elke dag relateren we met andere mensen. In het contact met de ander kom je jezelf tegen. En als je dan nog een stapje verder gaat en je gaat je echt hechten aan iemand dan vraagt dat intimiteit en kwetsbaarheid. Daarin werkt de ander vaak als spiegel in wat wij geleerd hebben en onszelf hebben aangeleerd in relaties.
In een (liefdes)relatie zijn er vaak verschillende verwachtingen en verlangens op het vlak van intimiteit en seksualiteit.

In deze week vind je de verdieping en een constructieve manier om hiermee samen aan de slag te gaan zodat het weer (meer) mag stromen. In jou, in het contact met anderen of in je eigen huidige relatie. We werken met onder andere lichaamswerk, ademoefeningen en dieptemassage.

Leef het liefdesleven waar je naar verlangt!

De eerste stap is de intimiteit en kwetsbaarheid op te zoeken door te voelen hoe het nu is in je (huidige of laatste) liefdesrelatie(s) en uit te spreken waar je naar verlangt. Daarin kijken we ook naar het systemisch perspectief. Dat betekent dat we meenemen welk voorbeeld je van je ouders hebt meegekregen wat nog steeds invloed op je heeft. Ook ontdek je waar je met de ander verstrikt raakt (door deze invloed) en hoe je daar weer uit komt.

Daarna maken we de overgang om te gaan ervaren op welke wijze jouw verlangens zijn geremd door de invloed van jouw ouders en hoe het zou geweest zijn als je Ideale Ouders had gehad. Dit is een magische werkwijze uit de Sexual Grounding die een bijzondere helende werking heeft en blokkades laat ontdooien (zowel lijfelijke als emotionele).

Een derde stap is om de hervonden levensenergie in jezelf te laten stromen en van daaruit naar de mensen om je heen. De principes, mannelijk en vrouwelijk, zijn daarin werkzaam in elk mens.
Samen met de eerste twee stappen geeft bewustzijn en het gewaarzijn van dit samenspel van mannelijke en vrouwelijk energie de ultieme mogelijkheid tot verdiepende verbinding in intimiteit en seksualiteit.

Wat kun je verwachten?

Deze week is een deep dive en transformatie van je liefde(s)leven waarin de ander een spiegel en het instrument is om het in verbinding te brengen.
Na deze week heb je het volgende ervaren:
• Een diepe verbinding met jezelf en je eigen verlangen en je weet dit in contact te brengen.
• Je lichaam is je tempel, richtinggever en raadgever.
• De ander is de spiegel van je eigen processen.
• Het opbouwen van je energetische veld middels meditatie en seksuele energie.
• Polariteit voelen tussen mannelijke en vrouwelijk energie.

Praktische oefeningen:
• Op gebied van verbinding en intimiteit.
• Systemisch werk en sexual grounding.
• Lichaamswerk en ademwerk.
• Meditatie, ritueel en dans.
• Verdiepen van eigen seksualiteit in verbinding.

In deze retraite zijn er individuele oefeningen, met een partner, apart met de mannen en vrouwen en met de hele groep.

Weekprogramma

Aankomst zondag 28 juli tussen 16 en 19 uur, tijd om je te settelen, slaapplek in te richten, anderen te ontmoeten. Met een kopje thee in je hand te genieten van de prachtige plek en kennis te maken met andere deelnemers! Om 19.00 uur is er diner gevolgd door een introductie.

Maandag tot en met vrijdag:
10.00 – 12.30 : ochtend workshop (5 ochtenden)
15.30 – 18.00 : middag workshop (4 middagen)
21.00 – 22.00 : diverse avondactiviteiten (facultatief, door Sadhaka georganiseerd)

Zaterdag 3 augustus vertrek na het ontbijt, rond 10 uur.

Voor wie is deze training?
Je kunt deelnemen als (gelegenheids)koppel. Ook als single betekent dit weekend een levensveranderende ervaring en ben je daarom zeer welkom. We streven naar een balans tussen mannen en vrouwen, singles en koppels.

Belangrijk om te weten
In deze retraite is er geen sprake van seksuele activiteiten. De intentie is dat er ook bloot wordt gewerkt, maar alleen als dat binnen jouw eigen verlangens past.