Relatiebegeleiding

De principes, mannelijk en vrouwelijk, zijn beide werkzaam in elk mens. Mannen belichamen zichzelf in het man-zijn; het mannelijke principe. Vrouwen in het vrouw-zijn; het vrouwelijke principe. Ieder mens, man of vrouw, verlangt naar groei en de ultieme groei die een mens kan ervaren is waar beide principes samensmelten. Het één kan niet bestaan zonder het ander. De vrouwelijke openheid en ontvankelijkheid geven voeding aan het mannelijke onderscheidingsvermogen en beslisvaardigheid of andersom.

Het ideale van elk archetype plakken wij als kind op de ouder van de andere sekse en later op onze (liefdes- of samenwerking) partners. Hier ontstaan de verstrikkingen waar we in onze relaties vast komen te zitten en daardoor stopt het groeiproces. Deze verstrikkingen zijn projecties die voortkomen uit het collectieve onbewuste en juist doordat we het ons niet bewust zijn, zijn ze moeilijk te herkennen.

Tijdens mijn begeleiding worden deze onbewuste dynamieken zichtbaar waardoor we helderheid krijgen over onze innerlijke processen. Wanneer we deze dynamieken bewust zijn, kunnen het mannelijke en vrouwelijke aspect in onszelf versmelten waardoor onze levensenergie vrij kan stromen.

Vragen waarmee koppels mij benaderen voor relatiebegeleiding, zijn:

  • We zitten vast in een ondermijnend patroon. Zij is kritisch op hem en verliest/mist haar vrouwelijkheid. Hij zoekt haar goedkeuring en verliest/mist zijn mannelijke kracht. Wil je ons begeleiden om uit deze verstrikking te geraken en de passie in onze liefdesrelatie (terug) te vinden?
  • We zijn geweldig in samen ouders zijn maar samen liefdespartners zijn, is ondergeschikt geraakt. Wil je ons begeleiden om elkaar weer te vinden als man en vrouw?
  • We leven in een samengesteld gezin. Wil je ons begeleiden om de Systemische wetmatigheden te doorgronden en te leren hoe we die kunnen volgen in de dynamiek van een samengesteld gezin?
  • Als ouders worden we uitgedaagd door ons kind (of kinderen). Daarin ontstaat bij ons strijd of onenigheid. Wil je ons begeleiden om te kijken welke spiegel ons kind ons voorhoudt, waardoor we samen een stap verder komen?

N.B. Ik werk graag aan relatievragen. Alleen relaties die in gevecht zijn met elkaar of (net) gescheiden zijn of gaan scheiden, neem ik niet in begeleiding. Daarin speelt de scheiding van mijn ouders nog te veel door, om een gezonde afstand te kunnen houden.

 

Back to Top