Relatie ‘SoulRetreat’: Verbinding in intimiteit & seksualiteit

Soul Retreat: ‘A deep dive into your relationship’

In de seksualiteit willen we samensmelten op fysiek, emotioneel en spiritueel vlak. Dat kan ook spannend zijn, zeker als het vanuit intimiteit wordt opgezocht. Durf je te komen met je diepste verlangens en behoeftes?

In deze retreat word je je bewust van jouw blokkades om intimiteit en seksualiteit te laten stromen, in jezelf en in jouw relatie. Want in de liefde worden elkaars diepste wonden en blokkades wakker gekust. Deze blokkades hebben te maken met je geschiedenis waarin jouw ouders en jouw ervaringen van invloed zijn op hoe je vandaag in relatie bent. We werken ook met deze ouder-kind bonding in verschillende oefeningen. Het is een duik in het diepe en daarmee een heldenreis.

Doelgroep: Stellen en gelegenheidsstellen die samen willen werken aan het vergroten van verbinding in intimiteit en seksualiteit.

Inhoud: Voorbij oordelen onderzoeken we in respect wat er speelt. Daarin maken we o.a. gebruik van Lichaamswerk, Systemisch Werk en Sexual Grounding.

Data:

  • – vrijdag 5 juli (10 uur) – zondag 7 juli (15.30 uur) 2024 met overnachting (VOL)
  • – vrijdag 13 dec (10 AM) – zondag 15 dec (15.30 uur) 2024 met overnachting (Basic)

Kosten: 890 Euro pp (all in, Excl. BTW) inclusief een uur online coachsessie als koppel. Aanbetaling: 100 Euro

Locatie: The Place to Be, Brunsveldweg 9, 7021JH Zelhemeessen

 

Ik geloof dat ik geen groter geschenk kan ontvangen
dan door de ander
te worden gezien te worden gehoord
te worden begrepen en aangeraakt.

Het grootste geschenk dat ik kan geven is
de ander te zien te horen, te begrijpen, aan te raken.

Wanneer dat gebeurt voel ik
dat er contact is gelegd

Virginia Satir

Thema en Inhoud Relatie ‘Soul’ Retreat

In ons relatiewerk komen we veel tegen dat koppels aangeven elkaar (wat) kwijt te zijn. Verantwoordelijkheden, de kinderen, afleidingen of wereldse situaties maken dat de tijd en aandacht voor de liefdesrelatie vermindert. Daarnaast komt het ook vaak voor dat beiden een verschil ervaren in verwachtingen en verlangens op het vlak van intimiteit en seksualiteit.
In deze Relatie Retreat vind je de verdieping en een constructieve manier om hiermee samen aan de slag te gaan zodat het weer (meer) mag stromen. Daarin heb je in ieder geval ook je eigen lijf mee te nemen dus we doen veel lichaamswerk, ademoefeningen en een diepte massage.

Systemisch perspectief
De eerste stap is de intimiteit en kwetsbaarheid op te zoeken door te voelen hoe het nu is in jullie relatie en uit te spreken waar je naar verlangt. Daarin kijken we ook naar het systemisch perspectief. Dat betekent dat we meenemen welk voorbeeld je van je ouders hebt meegekregen wat nog steeds invloed op je heeft (Systemisch Werk). Ook ontdek je waar jullie met elkaar verstrikt raken (door deze invloed) en hoe je daar weer uitkomt.

Daarna maken we de overgang om te gaan ervaren op welke wijze jouw verlangens zijn geremd door de invloed van jouw ouders en hoe het zou geweest zijn als je Ideale Ouders had gehad. Dit is een magische werkwijze uit de Sexual Grounding die een bijzondere helende werking heeft en blokkades laat ontdooien (zowel lijfelijke als emotionele).

Verdiepende verbinding en levensenergie

Een derde stap is om de hervonden levensenergie in jezelf te laten stromen en van daaruit ook samen met je partner. De principes, mannelijk en vrouwelijk, zijn daarin werkzaam in elk mens. Mannen belichamen zichzelf in het man-zijn; het mannelijke principe. Vrouwen in het vrouw-zijn; het vrouwelijke principe. De vrouwelijke openheid en ontvankelijkheid geven voeding aan het mannelijke onderscheidingsvermogen en beslisvaardigheid of andersom.
Samen met de eerste twee stappen geeft bewust zijn en het gewaar zijn van dit samenspel van mannelijke en vrouwelijk energie de ultieme mogelijkheid tot verdiepende verbinding in intimiteit en seksualiteit.

Voel je op je gemak én geef je bloot…
Voor alle oefeningen en massages geldt dat het belangrijk is dat jij je op je gemak voelt. Dat is het begin van jouw ontspanning. We doen soms de uitnodiging om bloot te werken en je bepaalt zelf in welke mate je dat wenst. Het doel van bloot werken ligt op het intensiveren van de ervaring en het loslaten van het ego. Als het voor jou prettiger voelt wanneer je iets aanhoudt, dient dat dit doel. Enkele oefeningen zoals de Kashmirische massage nodigen uit tot volledig naakt zijn. Mocht je je daarbij ongemakkelijk of niet-vrij voelen, dan kan het ondergoed worden aangehouden.

Enkele review van enthousiaste deelnemers

Als je jezelf in relatie tot jezelf en jouw partner opnieuw wilt leren kennen is deze Retreat voor jou. Diepgaand, speels, uitdagend, veilig en met zoveel bedding dat het uitproberen van echt iets nieuws logisch en makkelijk wordt. (man, 48 jaar)

Een intense reis voor jezelf en je partner: goed begeleid, pel je langzaam en zeker de lagen af. Terugkomen bij mezelf is het grootste geschenk dat ik mezelf kan geven maar ook mijn partner én mijn nageslacht. Dank, dank, dank. (vrouw, 52 jaar)

In al jouw kwetsbaarheid verbinden met jezelf en je partner. Een intens proces maar het is het zo waard. We zijn allemaal zachter en dieper in onszelf gezakt naar huisgegaan. (vrouw, 39 jaar)

Als je met je partner verdieping wilt aangaan in de relatie is dit zeker een aanrader. Ipv de tekortkomingen bij je partner te leggen, ga je kijken wat heb ik zelf aan te gaan en te doen. (man, 51 jaar)

Over William

Mijn naam is William Wilson, geboren op 4 april 1967. Vanaf 2008 was ik 12,5 jaar werkzaam als trainer, coach voor Phoenix Opleidingen te Utrecht. Daarin deed ik ruime ervaring op in Systemisch Werken voor een stevige basis.

Vanaf ongeveer dertig jarige leeftijd heb ik het mannelijke aspect in mijzelf diepgaand onderzocht en geïntegreerd. Mannenwerk, Systemisch Werk, Lichaamswerk maken me tot de man die ik nu ben. Vanuit de Tantra en Sexual Grounding werk ik graag middels mannelijke en vrouwelijke dynamieken als bron van levens- en seksuele energie.

Werken met koppels op het thema intimiteit én seksualiteit vind ik een uitdaging in het begeleidingswerk. En met een ervaren begeleidster als Marian wordt ook gewoon een feestje waarin levensenergie (weer) diepere verbinding brengt.
Het is mijn roeping om de wereld te verrijken door een combinatie van Systemisch Werk, Tantra en Sexual Grounding. Daarmee geeft een stevige(re) gronding en buitengewoon helende werking binnen (liefde)relaties.

Mijn stijl als begeleider kenmerkt zich als open en direct, warm en betrokken, met diepgang, lichtheid en humor. 

Over Marian

Mijn naam is Marian Rose Fölser. Mijn grootste drijfveer in het leven is de diepere zoektocht met mensen naar zingeving, naar wie we in essentie zijn en wat ons beweegt. Waarom doen we de dingen die we doen, waar hebben we dat geleerd en hoe kunnen we onszelf meer vrijheid geven? Hoe kunnen we de parels pakken uit heftige, intense en moeilijke situaties en in onze relaties. En deze parels laten werken in ons levensgeluk.

Mijn eigen (levens) ontwikkeling is de basis waaruit ik vertrek. Ongeveer 15 jaar geleden ben ik gestart met het veld van tantra te ontdekken. In alle jaren die volgden heb ik vele stromingen binnen tantra, relatietherapie, systemisch werken gevolgd en het zelf diep mogen ervaren: een relatie vraagt, om voorbij je eigen pijn, het aan te gaan!

Mijn kracht is mijn rust en de verbondenheid vanuit het hart. Met een tikkeltje pit, en soms verassing. Ik deins niet achteruit om datgene te spiegelen wat ik ervaar. Altijd op zoek om autonomie, om persoonlijk leiderschap te bevorderen en om te bewegen naar geluk! 

relatie-retreat-marian-docent

Wil jij in jouw relatie verdiepende verbinding ervaren in intimiteit en seksualiteit?

Bekijk ook een van mijn andere workshops