William Wilson

Mijn naam is William Wilson, geboren op 4 april 1967. Ruim 11 jaar ben ik werkzaam als trainer en therapeutisch coach voor Phoenix Opleidingen te Utrecht. Daarvoor was ik 14 jaar werkzaam in het bedrijfsleven in Organisatie Ontwikkeling en MD-trajecten bij o.a. KPMG Consulting en Twynstra Gudde. Nu vanuit mijn eigen praktijk Transformatieplek.

Ik woon sinds eind 2018 in Soest met mijn vrouw en twee jongste dochters. Mijn oudste dochter en enige zoon wonen op kamers en studeren.
De plek die ik aanneem als man, partner, minnaar, vader, broer, vriend, collega, leider of begeleider bepalen mijn identiteit. Vroeger was ik enkel gefocust op de ander, op het laten ontstaan van beweging en verbinding bij anderen. Maar daarin ga ik van mijn plek en kan ik mezelf verliezen. De oorsprong hiervan ligt in mijn basispatroon vanaf een kleine jongen. Als moederszoon met een afwezige vader was het gericht zijn op de ander, mijn moeder, noodzakelijk. De weg van jongen naar man was een lange en eenzame reis.
Vanaf ongeveer dertig jarige leeftijd heb ik het mannelijke aspect in mijzelf diepgaand onderzocht en geïntegreerd. Mannenwerk, Systemisch Werk, Lichaamswerk en nog meer wegen tot zelfonderzoek, maken me tot de man die ik nu ben. Vanuit de Tantra en Sexual Grounding heb ik een frisse kijk erbij gekregen op de mannelijke en vrouwelijke beweging en ieders bron van levensenergie. Inmiddels is er voor mij een goede balans van ruimte voor mijzelf en ruimte voor de ander. Daarin biedt het hebben van een tweede liefdespartner ook veel ontwikkeling en levenslessen.

Mijn stijl als begeleider kenmerkt zich als open en direct, warm en betrokken, met diepgang, lichtheid en humor.  

Educatie en Opleiding

2018 – 2019  Heart & Sexuality, Bodymind, Jaartraining

2017 – 2019  WildTantra, Pema Gitema, Jaarprogramma's

2017 – 2018  Truetantra, Anand Rudra, Orgasmic Wisdom Retreats

2014 – 2016  De Gewijde Reis, Healing & Tantra weekenden

2006 – 2012  Phoenix Opleidingen:

  • Driejarige Professionele Communicatie Opleiding (Post-HBO) als trainer,
  • Vervolgopleidingen: Systemisch Werk, Relatie Therapie, Maskermaker (Karakterstructuren), Professionele Begeleiding (PB), Trainersopleiding, NLP Master Het Helende Verhaal, NLP Trainers

1993 – 2008

  • NTI-NLP Practisioner & Anthony Robbins in Londen
  • Human Synergistics: LSI 1 and 2, OCI
  • Centrum Venwoude: Emotioneel Lichaamswerk Avondcursussen, De Oersprong

1986 – 1994  Technische Universiteit Delft (ir) Werktuigbouwkunde, Industriële organisatie

Back to Top