Opleidingen

Academie voor Systemisch Werk

De naam zegt het al. Wij werken met mensen vanuit de inzichten van de systemische familie- en organisatiedynamieken. Ons hart en onze bezieling ligt bij het begeleiden, inspireren en opleiden van mensen, die hun kwaliteiten en talenten optimaal willen leren inzetten en al hun beschikbare potentie willen vrijmaken. Zowel in hun persoonlijke als in hun professionele leven. Zo bieden wij de geaccrediteerde basisopleiding Systemisch Werk aan voor een professionele ontwikkeling als systemisch begeleider, de vervolgopleiding Systemisch Organisatie Werk en de vervolgopleiding Systemisch Coachen. 

Bijscholing Systemisch Werken in Relaties 

Op 10 en 11 juni 2021 biedt de Academie voor Systemisch Werk een bijscholing aan over het systemisch werken in relaties. In deze tweedaagse is de begeleiding naast mij ook in handen van Mincka van Houten en Johan de Jong. Het is bedoeld voor mensen die een basisopleiding systemisch werk hebben gedaan op de Academie of een vergelijkbare systemische opleiding.

In deze bijscholing leer je hoe je het systemisch werken, zoals je dat met individuele coachees en cliënten doet, ook kunt toepassen in het werken met stellen. Een relatievraag lijkt vaak voort te komen uit problemen in de communicatie tussen beide partners. Of er speelt onvermogen of onbegrip om elkaar werkelijk te kunnen zien en te begrijpen.

In onze praktijk ervaren we dat er hierbij ook altijd onderliggende systemische thema’s meespelen. Wanneer je beide partners beschouwt vanuit hun eigen familiesysteem, zijn er dus twee systemen die met elkaar in botsing komen. De systemische thema’s bij stellen hebben dus te maken met verstrikkingen in de dynamiek van ieders familiesysteem en met een -onbewuste- loyaliteit aan oude patronen uit dat systeem van herkomst. De plek die je als dochter of zoon (niet) hebt ingenomen heeft groot effect op hoe vrij je bent om je vrije plek als vrouw of man in te nemen in je relatie.

We bieden in de bijscholing steeds een korte theoretische onderbouwing met praktijkvoorbeelden, afwisselend met ervaringsgerichte oefeningen. Naast jouw eigen persoonlijk en professionele ontwikkeling, leer je met name hoe systemisch te werken met een koppel.

Thema’s die aan de orde komen zijn:

 • Plek in het gezin van herkomst (o.a. moederszonen/vadersdochters, eigen lot dragen)
 • Polariteit vrouwelijk en mannelijk (Anima/Animus)
 • Loyaliteit, schaamte en schuld
 • Bewustzijn over het effect van je eigen gender (en systeem) als systemisch coach en het effect daarvan op je begeleiding.

   


Opleiding Systemisch Werken in Relaties
 (najaar 2021)

Voor begeleiders met ervaring in het systemisch werken bieden we de vervolgopleiding aan Systemisch Werken in Relaties. Bij buitenplaats De Hoorneboeg staan de volgende data gereserveerd voor deze prachtige opleiding (10-17 uur):

 • Wo/do 29 en 30 september (start)
 • Wo 13 oktober
 • Wo 27 oktober
 • Wo/do 24 en 25 november
 • Wo 8 december. 

Nadere informatie volgt.

Praktische info Bijscholing SW in Relaties:

Data

Donderdag 10 juni en vrijdag 11 juni 2021 (beide dagen 10-17 uur)

Kosten

Deelname Tweedaagse € 465,- pp. (BTW-vrij)

Begeleiding

Mincka van Houten, Johan de Jong en William Wilson     

Locatie

Buitenplaats De Hoorneboeg, Hoorneboeg 5, Hilversum www.dehoorneboeg.nl

Schrijf je in

Helaas, er staan momenteel geen evenementen gepland.