Mannenwerk

Hoe is Mannenwerk bij mij ontstaan?

Op 26-jarige leeftijd ging ik op zoek naar mijn vader nadat ik hem 15 jaar niet had gezien. Daarbij vond ik hulp in Emotioneel LichaamsWerk (ELW), dat mijn vader nota bene in Nederland had neergezet. Eén voor één gingen mijn gesloten gevoelsdeurtjes weer open en begon ik te ervaren wat jaren afgesloten was geweest. Door de pijn en het gemis heen gingen levensenergie en verlangen weer stromen. En passant kreeg ik een diepe relatie met mijn vader omdat ik mijn plek als zoon kon aannemen. Toch was het ook lastig omdat ik nog zoveel boosheid voelde over zijn afwezigheid vroeger: de lege plek die hij achterliet.

De geschiedenis met mijn afwezige vader heeft gemaakt dat ik reeds twee decennia betrokken ben in mannenwerk. In 2005 richtte ik een mannengroep van 16 mannen op die nog steeds bestaat. Mannen in een kring (kunstwerk van Anutosh) waar we bij elkaar steun, kracht en broederliefde vinden, elke bijeenkomst weer. Dit gun ik elke man en vanuit deze bedding geef ik Mannenwerk. 

Wat kun je bij mij ervaren in het Mannenwerk?

  • steun vinden en kunnen aannemen bij andere mannen
  • thuis voelen bij een groep mannen
  • kwetsbaar durven en kunnen zijn in ontmoeting met enkel mannen
  • verbinding ervaren met mijn hart (verlangen) en bekken (lust)
  • voorbij schaamte durven en kunnen gaan op thema’s waar ik lastig mee tevoorschijn kom
  • bij figuurlijke tegenwind gaan (en blijven) staan in mijn partnerrelatie of dynamiek in het werk
  • de man te zijn die je graag wilt zijn in de rollen die je als man hebt: (bege)leider, vader, broer, partner…

Mijn mannenworkshop Seksualiteit in het Licht is hét aanbod voor het ervaren van Mannenwerk. Tevens sluit dit naadloos aan bij de workshops Mannenkracht (Phoenix Opleidingen) en Man To Be (Peter Asscheman). 

Kijk ook eens op www.mannengroep.nl

Heb je een vraag?

Nieuw veld