Verbinding met jezelf en met de ander

Het pad naar jezelf, hoeft niet alleen.

Ik zal je niet vertellen wat goed voor jou is
Ik weet niet welk pad jij hebt te gaan
Ik bepaal niet of jij de juiste keuzes maakt
Ik weet niet de zin van jouw bestaan

Niemand voelt hoe jij je voelt en
Niemand ziet jouw gedachten
Niemand weet wat jou bezielt
Niemand kent jouw diepste krachten

Niemand kent jouw geheimen en verraad
Niemand herinnert zich wanneer jij viel
Niemand weet hoe jij opkrabbelt uit de put
Niemand voelt het diepste van jouw Ziel

...... behalve jijzelf

Nu loop ik een eindje met je mee
We hebben vast een boel gemeen
Dan zijn we meer dan de som van twee
Jij gaat zelf jouw pad, maar ´t hoeft niet alleen.

Auteur: William Wilson

Ik geloof in autonomie. De antwoorden of hulpbronnen op essentiële levensvragen liggen ergens binnen jezelf. In mijn begeleiding ontdek je op welke wijze je zelf tot antwoorden komt en tot het doorbreken van diepe patronen. Dit vraagt om bewust-wording; om een Transformatieplek.

Dit is ook een plek in je lichaam vinden, die mag ontdooien en van waaruit nieuwe levensenergie gaat stromen voor een volgende stap in jouw ontwikkeling.

Voor mij betekent dit de weg naar binnen gaan om oude overtuigingen los te laten en ruimte te maken om met hernieuwde kracht en ruimere mogelijkheden jouw vleugels uit te slaan. Zoals dit bij een rups zich toont in de tijd te nemen om op eigen kracht en autonomie te ontpoppen, gedragen door het Grotere.

AANBOD

Wat ik voor jou kan betekenen

Coaching, Systemisch Werk

Relaties, Man-zijn, Seksualiteit

Opleidingen

Leiderschap / Teambegeleiding

OVER MIJ

WILLIAM WILSON

Mijn naam is William Wilson, geboren op 4 april 1967. Ruim 11 jaar ben ik werkzaam als trainer en therapeutisch coach voor Phoenix Opleidingen te Utrecht. Daarvoor was ik 14 jaar werkzaam in het bedrijfsleven in Organisatie Ontwikkeling en MD-trajecten bij o.a. KPMG Consulting en Twynstra Gudde. Nu vanuit mijn eigen praktijk Transformatieplek.

Ik woon sinds eind 2018 in Soest met mijn vrouw en twee jongste dochters. Mijn oudste dochter en enige zoon wonen op kamers en studeren.

De plek die ik aanneem als man, partner, minnaar, vader, broer, vriend, collega, leider of begeleider bepalen mijn identiteit. Vroeger was ik enkel gefocust op de ander, op het laten ontstaan van beweging en verbinding bij anderen. Maar daarin ga ik van mijn plek en kan ik mezelf verliezen. De oorsprong hiervan ligt in mijn basispatroon vanaf een kleine jongen. Als moederszoon met een afwezige vader was het gericht zijn op de ander, mijn moeder, noodzakelijk. De weg van jongen naar man was een lange en eenzame reis.

Vanaf ongeveer dertig jarige leeftijd heb ik het mannelijke aspect in mijzelf diepgaand onderzocht en geïntegreerd. Mannenwerk, Systemisch Werk, Lichaamswerk en nog meer wegen tot zelfonderzoek, maken me tot de man die ik nu ben. Vanuit de Tantra en Sexual Grounding heb ik een frisse kijk erbij gekregen op de mannelijke en vrouwelijke beweging en ieders bron van levensenergie. Inmiddels is er voor mij een goede balans van ruimte voor mijzelf en ruimte voor de ander. Daarin biedt het hebben van een tweede liefdespartner ook veel ontwikkeling en levenslessen.

Mijn stijl als begeleider kenmerkt zich als open en direct, warm en betrokken, met diepgang, lichtheid en humor.

TESTIMONIALS

WAT ANDEREN ZEGGEN

Wat William voor je kan betekenen? Hij zet je aan het werk, de emotionele spierpijn is nogal pittig, maar de bevrijding op langere termijn is als balsem op je ziel. Het gaat ongeveer zo: Je loopt naar binnen en even is alles nog ‘gewoon’. Je kijkt naar buiten en voelt: ‘er gaat iets komen’. Maar wat? We kijken elkaar aan en ik weet-voel: ‘hij is bij mij, is er voor mij, en begrijpt-voelt mij’. En dan gaat het stromen, de kennis, de ervaring, de verhalen borrelen op en de inzichten dalen neer. Respectvol en met humor beitelt William door je binnenwerk om je te laten voelen en inzien wat er aan de hand is. Liefdevol en vastberaden helpt hij je de kern te vinden en aan te raken, precies dat punt waar het pijn doet. Om je vervolgens richtingaanwijzers te laten vinden en het lichter, beter, fijner te maken. Want dat gaat hij niet doen, dat doe je zelf. Je loopt weer naar buiten en je bent door elkaar gehusseld. Je kijkt om je heen en voelt ‘Ik ga het aan. Zelf. Maar niet alleen’ Zo is het voor mij, althans.

 

Karen

Het logo van de transformatieplek vind ik zo mooi. Het zwarte vierkantje dat langzaam rond en paars wordt. Zo heb ik me daadwerkelijk gevoeld in het traject met William. Vanaf het eerste moment dat je binnenkomt ga je aan de slag op een manier die voor mij nieuwe perspectieven op mijn leven gegeven heeft, me dichter bij mezelf gebracht heeft en daadwerkelijk tot transformatie leidt. William doet dit op een professionele en ervaren manier waardoor het altijd ok voelde om het aan te gaan en ik samen met hem mijn eigen weg kon vinden.

 

Aphra

Mannenworkshop: Op zeer open, veilige manier werd ik meegezogen in mijn eigen thema’s, de pijn die daarbij opkomt en de liefde die dit bij mij opriep. Met een bijzondere groep mannen hebben we elkaar gesteund, geprikkeld om bij onszelf te blijven in het uitzoeken van onze thema’s. Mooie indringende ervaringen, die mij weer verder helpen in mijn ontwikkeling als mens en als man.

 

M.

Workshop Seksualiteit in het Licht: William, je begeleiding was prima voor mij, je hebt zelf veel meegemaakt in je leven, je zet dat in en loopt zichtbaar nog steeds je pad. Dat gaf mij een goede bedding en uitnodiging om zelf te komen en zichtbaar (en hoorbaar) te mogen zijn. Lekker dat er relatief veel lichaamswerk in het programma zat, het was een afwisselende en inspirerende reis. Concreet voel ik me energieker en blijer, meer bij mezelf. Dat is toch het gevolg van meer voelen en laten stromen van seksuele energie. En ook al doet het soms zeer, ik pel verder aan mijn innerlijke ui en voel me gesteund door jullie mannen!

 

E.

BLOG

Laatste artikelen

Wat je echt wil ervaren in jouw relatie!

Wat je echt wil ervaren in jouw relatie!

In het gunstigste geval treffen we ouders, die de meeste tijd zorgen dat aan onze behoeftes wordt voldaan. Wanneer dat zo is, ervaren we rust van binnen. Vanzelfsprekend lukt dat nooit helemaal want geen enkele moeder en vader is perfect en 100% beschikbaar. Als kleine baby is dat echter bijzonder heftig. Dan leiden onvervulde behoeftes tot onlustgevoelens en veel onrust van binnen. En dat blijft duren totdat het tijd is om echt te voelen.

Relaties: Het nut van woede / agressie?

Relaties: Het nut van woede / agressie?

In de training van laatst is me weer eens duidelijk geworden hoeveel mannen rondlopen met onderhuidse woede die hen blokkeert om te voelen en kwetsbaar te kunnen zijn. Inmiddels heb ik vele werkvormen om de mannen erbij te begeleiden. Toen ik klein was, trof ik een...

Review ‘To Be A Man’

Review ‘To Be A Man’

Toen ik klein was, trof ik een vader die veel afwezig was, bezig met zijn werk en buitenshuis. In zijn afwezigheid steunde ik mijn moeder door zijn plek in te nemen. Gaandeweg kregen mijn ouders relatieproblemen, tot zij scheidden toen ik zeven was. En een paar jaar...

CONTACT

Meer informatie

Wil je op de hoogte worden gehouden of heb je vragen? Stuur mij gerust een bericht via dit formulier. Ik zal zo spoedig mogelijk reageren.